Здравейте, питането ми е следното:
Момиче работи на ТД, отговаря на стажа за получаване на майчинство. Преди няколко месеца си направи фирма като там е като СОЛ и нейната счетоводителка и е казала да плаща осигуровки на малкия процент, защото дори и да плати осигуровки за ОЗМ , при болничните за майчинство се гледало по-високия доход от двата. Аз не мисля така. Според мен трябва да получава и от двете места /съответно ако се осигурява за ОЗМ/ и да и се вдигне майчинството.
Продаваме стока на германска фирма. Клиентите си купуват стоките от нашия магазин в България. Това ВОД ли е и какво трябва да се впише като текст във фактурата ?
Благодаря за отговора. Това означава ли, че тези от 2007г. не мога да погася по давност вече, след като са закрити с плащания от 2013г./ аз ги виждам в справката с ПИК/. И още един въпрос: Тази погасителна давност отнасяли се за задължения от преди 01.01.2009г. ?
Здравейте, моят казус е следния:

СОЛ има неплагтени осигуровки от 2007г. до 2012г.  и лихви върху тях. През 2013 си внася осигуровките в сроковете, но тези суми започват да покриват задълженията от 2007г. Сега мога ли да подам заявление за вида на публичните задължения, които да бъдат погасявани, за да обвържа осигуровките от 2013 г. с плащанията им, а тези от 2007 г. да погася по давност?